Dnia 28.05.2019r. w Zespole Szkół w Lubawie odbył się konkurs gastronomiczny pod hasłem ,,NAJLEPSZY W ZAWODZIE”. Celem konkursu było promowanie młodych adeptów sztuki kulinarnej, doskonalenie umiejętności zawodowych, rozbudzanie inicjatywy i pomysłowości uczniów.
Uczniowie przygotowali potrawy w dwóch kategoriach: danie główne i deser. Jury w składzie; dyr. Anna Empel, wicedyr. Hanna Wardowska oraz szef kuchni z restauracji SPICHLERZ Błażej Więczkowski oceniali organizację pracy, higienę pracy, obróbkę wstępną surowców, wygląd, dekorację potrawy oraz smak.
W kategorii DANIE GŁÓWNE przyznano:
I miejsce Kacprowi Kuczyńskiemu z kl. 3e
II miejsce Agacie Dudek z kl. 3e
III miejsce Sebastianowi Śliwińskiemu z kl. 3e
W kategorii DESER przyznano:
I miejsce Klaudii Kuchciak z kl. 2e
II miejsce Alicji Jackowskiej z kl. 2e
III miejsce Ewelinie Susmarskiej z kl. 2e