W kąciku gastronomicznym są przedstawione zdjęcia potraw, deserów, ciast, napojów wykonywanych podczas zajęć praktycznych przez uczniów przygotowujących się do zawodu kucharz w ZESPOLE SZKÓŁ w LUBAWIE.
- PIECZONY KURCZAK W SEZAMIE NA SZPINAKU Z PIKANTNYMI ZIEMNIAKAMI.
- ROLADA BISZKOPTOWA Z DEKORACJĄ Z CIASTA CYGARETKOWEGO, PRZEŁOŻONA KREMEM Z SERKA MASCARPONE I ŚMIETANKI ORAZ POWIDŁAMI Z CZARNEJ PORZECZKI.
- ROLADA BISZKOPTOWA Z DEKORACJĄ Z CIASTA CYGARETKOWEGO, PRZEŁOŻONA KREMEM ŚMIETANKOWO – TRUSKAWKOWYM.
- ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWINIĘTE BOCZKIEM NADZIEWANE SZPINAKIEM I FETĄ, PODANE NA PUREE MARCHWIOWYM ZE SZPARAGAMI W SOSIE HOLENDERSKIM. POTRAWA UDEKOROWANA PĘDAMI GROSZKU I KWIATAMI. MIĘSO PRZYGOTOWANE METODĄ SOUS VIDE.
- SAJGONKI Z SURÓWKĄ, RYŻEM I SOSEM SŁODKIM CHILI.
- SOK POMARAŃCZOWO- MARCHEWKOWO – CYTRYNOWY SŁODZONY MIODEM.
- SUFLET CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANKĄ.
- PIZZA Z SZYNKĄ, PIECZARKAMI , WARZYWAMI, SEREM ŻÓŁTYM I MOZZARELLĄ.
- FILET Z KURCZAKA NADZIEWANY BRZOSKWINIAMI I SEREM BRI, PODANY NA RUKOLI Z POMIDORKAMI I KIEŁKAMI RZODKIEWKI.
- JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE PODANE Z CYNAMONEM I SOKIEM Z KIWI.
- KANAPKI Z TERRINĄ DROBIOWĄ, SZYNKĄ, PIECZARKAMI, PRZECIEREM POMIDOROWYM, KURKUMĄ.
- Karmelizowane banany z prażonymi migdałami, ryżem z sosem pomarańczowym.
- SUSHI – MAKI- Z SAŁATĄ, ŁOSOSIEM, PAPRYKĄ I OGÓRKIEM
- PRECLE Z SOLĄ I KMINKIEM.
- PRZEKĄSKA-placki ziemniaczane z serkiem śmietankowym, łososiem, dekoracją z kiełków jarmużu.