19 marca 2019 roku w Zespole Szkół w Lubawie odbyły się warsztaty gastronomiczne, podczas których uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz mieli możliwość doskonalenia swoich umiejętności pod okiem szefowej kuchni Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie – pani Agnieszki Wilbrandt
Uczniowie klasy 2E i 3E z szefową wykonali smaczne i zdrowe potrawy:
- Zupę pomidorową krem z serem camembert.
- Filet z kurczaka nadziewany pomidorami suszonymi, mozzarellą i szpinakiem podany z kluskami szpinakowymi i warzywami korzeniowymi.
- Muffinki.
Warsztaty kulinarne to nie tylko sposób, by wspólnie budować zespół i popracować nad komunikacją, ale przede wszystkim doskonalić się w wybranym zawodzie, stosować nowoczesne techniki sporządzania potraw, obsługiwać najnowszy sprzęt i urządzenia gastronomiczne i eksperymentować kulinarnie łącząc w potrawach różne smaki i kolory.